2-3-2023

Pand Building Solutions hackte Vlaamse media...

... of daar leek het toch sterk op 😊. Onze belangrijkste verkoopargumenten om te investeren in low cost of living woningen kwamen de voorbije dagen alleszins uitgebreid aan bod in de media.
Lees meer
2-2-2023

Pand op KanaalZ

Onze zaakvoerder Pieter Vangeel vertelt in dit interview met KanaalZ hoe hij op een innovatieve en kostenefficiënte manier duurzame huurwoningen bouwt.
Lees meer
15-12-2022

3 redenen om te investeren in een huurwoning van Pand Building Solutions

Investeren in een huurwoning van Pand Building Solutions? We geven je graag 3 redenen waarom dat een goed idee is!
Lees meer
9-3-2022

Shit, mijn huurder gaat in ‘t rood!

De combinatie van een hoog energieverbruik en stijgende energieprijzen brengt steeds meer huurders in de problemen. Maandelijks huur wordt zo niet, deels of onregelmatig betaald, met een negatieve impact op uw rendement als gevolg.
Lees meer
16-2-2022

Worden huurappartementen de ‘red ocean’ voor investeerders?

Zowel professionele vastgoedinvesteerders als spaarders op zoek naar een hoger rendement, zoeken een veilige en rendabele belegging in residentieel vastgoed. Investeren in vastgoed blijft een veilige keuze. Er is echter een belangrijke ‘maar’!
Lees meer
20-1-2022

Stijgende huurinkomsten voor lage-energiewoningen

Volgens recente persartikels in onder andere De Tijd en Trends, was een huis huren nooit eerder zo duur. De huurprijzen voor halfopen bebouwingen in Vlaanderen en Brussel stegen met gemiddeld 4,65%. Dit terwijl de huurprijzen van appartementen eerder stabiel bleven. De belangrijkste oorzaak is dat de vraag naar woningen sinds de Coronapandemie sterk is gestegen terwijl het aanbod niet in verhouding is meegegroeid.
Lees meer
29-11-2021

You can have any color as long as it’s black

Dé bekende quote van H. Ford om dankzij een sterk doorgedreven rationalisering en standaardisering zijn model T aan zeer scherpe prijzen en op grote schaal in de markt te zetten zodat deze voor een grote groep klanten bereikbaar werd. Zo’n vaart zal het wellicht niet lopen met onze low cost of living woningen, maar onze insteek is wel gelijkaardig!
Lees meer
10-11-2021

Recht op gezonde lage-energiewoningen

Recent bezochten we drie van onze lage-energiewoningen die een Sociaal Verhuurkantoor (SVK) verhuurt aan bewoners ‘met minder sterke schouders’. We waren namelijk heel nieuwsgierig om te weten of ze tevreden waren over hun ‘low cost of living’ woning.
Lees meer
27-10-2021

BTW % woning = E-peil?

Als ontwikkelaar van zeer lage-energiewoningen met een negatief E-peil, droom je er wel eens van om onze klanten geen of een zeer laag BTW-percentage te mogen aanrekenen. Wordt deze droom werkelijkheid?
Lees meer
19-6-2021

PAND slaat 3 vliegen in één klap

Steeds meer wordt gezocht naar risico-arme investeringsproducten als alternatief op het spaarboekje dat niets meer opbrengt. Pand ontwikkelt energieneutrale gezinswoningen (half-open of gesloten bebouwing) met huurgarantie en dit tot tevredenheid van steeds meer investeerders op zoek naar gewaarborgde rendementen…
Lees meer