Investeren in energiezuinig en betaalbaar vastgoed: een slimme keuze

Een kostuum dat je in de winkel koopt, kost minder dan een maatpak. Een Tesla met enkele opties die in een hightech-fabriek gebouwd is, kost ook minder dan een gepersonaliseerde Rolls-Royce die gemaakt is door vakmensen. Hetzelfde geldt voor woningen: een op grote schaal geproduceerde en kwalitatieve woning met basisvoorzieningen kost minder dan een traditioneel gebouwde en unieke woning. Het is vanuit dat idee van ‘industrialisatie’ dat Pand Building Solutions betaalbare en energiezuinige huurwoningen realiseert voor investeerders.

Afgewerkte woningen, zonder zorgen

Bij Pand Building Solutions zijn we geëvolueerd naar gestandaardiseerde woningbouw. De ontwerpen van onze gezinswoningen kunnen op grote schaal geproduceerd worden bij fabrikanten van modulaire staal- of houtskeletbouw. Door telkens dezelfde woningen te bouwen, kunnen we ze ook blijven verbeteren. Zo dalen de faalkosten en kunnen we materialen efficiënter aankopen. Ook de technische installaties en inrichting kopen we op grote schaal aan, waardoor de prijzen dalen.

Het resultaat is een volledig afgewerkte, kwalitatieve huurwoning aan een scherpe prijs. De brievenbus staat, de gordijnrails hangen en de tuin is aangelegd. Wij voorzien alles, zodat jij als investeerder geen tijd verliest aan vergaderingen om hierover te beslissen. Het enige dat jij moet doen, is de sleutel aan de huurder geven. Dat kan na de oplevering en ondertekening bij de notaris. Dan betaal je ook in één keer het volledige bedrag voor het project. We werken niet met voorschotten of voorfinanciering.

Ook na de verkoop volgen we je dossier correct verder op. Daarnaast kiezen we altijd voor courante technieken en merken, zodat ook het onderhoud van de woning vlot verloopt. Hét bewijs dat onze aanpak werkt? Verschillende investeerders en vastgoedfondsen klopten al bij ons aan voor een tweede of zelfs derde project.

Lage energiekosten, hoge huurprijs

Waar het meeste residentiële investeringsvastgoed zich richt op appartementen, focussen wij ons op halfopen en gesloten bebouwingen met tuin. Daar is namelijk veel vraag naar op de markt. Huurders zijn op zoek naar een betaalbare, energiezuinige woning, maar vinden vaak alleen verouderde woningen met hoge energiekosten en een tuin waar veel werk aan is.

Omdat onze woningen een E-peil onder 0 hebben (ze voldoen zo aan de norm voor 2050), liggen de jaarlijkse energiekosten lager dan 1.000 euro. Er zijn ook geen gemeenschappelijke kosten, zoals bij een appartement. Beide elementen zijn interessant voor huurders. Maar doordat er minder kosten voor energie en onderhoud zijn, is er natuurlijk ook meer ruimte voor een hogere huurprijs. En dat is dan weer interessant voor jou als investeerder.

Een investering in de toekomst

Een grote groep huurders zoekt naar een kwalitatief appartement in een centrumstad, onder andere om hun pendelkosten te drukken. Maar het aanbod van kwalitatieve appartementen en woningen in centrumsteden is beperkt, wat leidt tot hoge huurprijzen. Door de komst van telewerk liggen pendelkosten nu lager en wordt wonen buiten het centrum dus weer aantrekkelijker.

Met onze gezinswoningen dicht bij dorpskernen en goede verbindingswegen genieten huurders van meer woonkwaliteit voor dezelfde prijs als van een appartement in de stad. Bovendien wordt de kans om als investeerder een toekomstige meerwaarde te realiseren alleen maar groter, aangezien onze woningen grondgebonden zijn en de prijs van bouwgrond blijft stijgen.

Experts voorspellen dat energiezuinig vastgoed ook in de toekomst een slimme investering blijft, door het kleine aanbod en de grote vraag. Daarnaast zijn de kosten in de bouwsector bijzonder volatiel. De materiaalkosten zijn stilaan gestabiliseerd, maar als het nijpende tekort aan werkkrachten verder toeneemt, zullen de arbeidskosten wel blijven stijgen.

Als je dit alles in overweging neemt, dan is nu investeren in een gestandaardiseerde, energiezuinige gezinswoning van Pand Building Solutions de juiste keuze.