STIJGENDE HUURINKOMSTEN VOOR LAGE-ENERGIEWONINGEN

Volgens recente persartikels in onder andere De Tijd en Trends, was een huis huren nooit eerder zo duur.  De huurprijzen voor halfopen bebouwingen in Vlaanderen en Brussel stegen met gemiddeld 4,65%.  Dit terwijl de huurprijzen van appartementen eerder stabiel bleven.  De belangrijkste oorzaak is dat de vraag naar woningen sinds de Coronapandemie sterk is gestegen terwijl het aanbod niet in verhouding is meegegroeid.
Daarnaast zien we dat oudere, meer energieverslindende, woningen en appartementen steeds moeilijker verhuurd geraken. Lage-energiewoningen doen het daarentegen heel goed op de verhuurmarkt.
Vele vastgoedbeheerders herschikken momenteel dan ook hun portefeuille en verkopen de oudere panden om te herinvesteren in ‘low cost of living’ vastgoed met zeer laag E-peil.  Maar ook vastgoedvennootschappen zoeken rendabele alternatieven voor appartementen.
Het (deels) voorfinancieren van nieuwbouwwoningen en de relatief lange doorlooptijd van heel wat projecten durft het rendement negatief te beïnvloeden. Pand ontzorgt u ook op gebied van deze uitdagingen.

Wenst u op korte termijn te investeren in energiezuinige woningen?  

Momenteel hebben wij heel wat ontwikkelingen tussen 2 en 20 woningen op 1 verkaveling in de steigers staan.